Òptica Vayreda cuida de la teva vista i oïda

Campanya «Veure per Aprendre»

La campanya Veure per aprendre: ni un cas més de fracàs escolar a causa d’una mala visió és una iniciativa de l’associació d’utilitat pública Visió i Vida que, juntament amb les òptiques associades participants, realitzaran a nens d’entre 6 i 12 anys un screening visual -una sèrie de proves de cribratge que determinaran si el nen / a presenta problemes visuals que interfereixen en el seu aprenentatge. Si és així, se’ls recomanaria un examen visual complet.

10 consells de Salut Visual
  1. Prevenció Salut visual: tots els infants haurien de fer-se una revisió visual completa un cop l’any, per comprovar que no tenen problemes de visió que puguin afectar el seu desenvolupament.
  2. Aire lliure: Els infants han de passar part del seu temps lliure fent activitats a l’exterior. La llum solar és bona per al desenvolupament del seu ull.
  3. Pantalles: Els infants no han de passar més de dues hores al dia davant la pantalla (televisió, ordiinador, videojocs ..) i situar-se a una distància mínima de 2m. per una pantalla de 32 polzades.
  4. Sol: És absolutament imprescindible protegir dels rajos solars els ulls dels infants durant tot l’any.
  5. Posició corporal: Els infants, tant quan són a classe com a casa, a l’hora de les seves tasques han de seure amb l’esquena recta i manteninr la distància correcta amb la taula o la pantalla, si és d’ordinador la distància ha de ser de 50 cm.
  6. Descansos: Davant de les pantalles, tant petits com grans, han de seguir la regla del 20-20-20: després de 20 minuts de treball, 20 segons de descans, observant alguna cosa a 20 peus (6 metres) de distància.
  7. Llum: És molt important que les zones d’estudi o lectura a casa i a la zona de treball a l’escola estiguin ben il·luminades, per evitar forçar l’ull al menor.
  8. Problemes en els més petits: Si un alumne, en els seus primers anys de primària, presenta problemes d’hiperactivitat, no aconsegueix pintar un dibuix sense sortir de la línia o presenta símptomes de dèficit d’atenció, cal descartar que no es tracta d’un problema visual.
  9. Detecció de problemes a primària: Quan ja saben llegir bé, si un alumne presenta un baix rendiment escolar, és imprescindible atendre possibles símptomes que ho relacionin amb un problema visual: mals de cap, fregament continu dels ulls, lectura lenta o guiada amb el dit, salts de paraules o falta de concentració.
  10. Educació per a la salut visual: Cal ensenyar als menors a tenir cura de la seva salut visual i els seus equipamnets d’òptica -si en porten-. Han d’aprendre a detectar i informar de canvis en la seva visió, com ara: problemes per llegir la pissarra, mals de cap, picor d’ulls, etc.

 

Trobareu més informació interessant al web de la campanya Veure per aprendre