Òptica Vayreda cuida de la teva vista i oïda

Lentilles per frenar la miopia

Jaume Pauné, doctor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha desenvolupat una lent de contacte que frena fins a un 43% la progressió de la miopia modificant l’enfocament a la perifèria de la retina.

La lent ha sigut patentada i validada amb estudis clínics fets en un centenar de pacients a diferents centres universitaris especialitzats. L’anàlisi, després que els pacients utilitzesin la lentilla durant 2 anys, va mostrar un efecte de fre de fins a un 43% en la progressió de la patologia

El nou disseny es basa en una modificació continuada de la potència refractiva que difereix significativament dels nous dissenys utilitzats, que fa que «malgrat que una persona hi vegi bé de lluny, als laterals continua veient imatges però borroses», segons explica aquest expert.

Aquest efecte fa que la miopia continuï progressant. Per això, la lent de contacte que he desenvolupat és radicalment diferent de les convencionals.
Segons Jaume Pauné, aproximadament el 25% dels nens als 13 anys són miops, i aquesta patologia arriba al 45% dels universitaris.

No hi ha cap altra lent de contacte progressiva comercialitzada al món amb aquesta efectivitat i, per aquest motiu, crec que tindrà un gran impacte immediat, sobretot en població més jove», ha argumentat Pauné.

Les lents estan fabricades amb material tou, aconseguint l’enfocament dels laterals, de manera que es corregeix progressivament tota la visió i evitar que l’ull s’allargui per aconseguir una imatge òptima. Aquest creixement de l’ull és el que fa que la miopia progressi, per això si s’atura es posa fre al seu avanç.

Informació extreta de EL PERIODICO, podeu veure l’article complet aquí